Zorgverzekering voor de zzper

Zorgverzekering voor de zzper

Posted on december 20, 2012 by admin in zzper

Tot 31 december van het lopende jaar is het mogelijk om per 1 januari van het daarop volgende jaar, zonder problemen te veranderen van zorgverzekeraar. Als je midden in een lopend jaar ZZP-er bent geworden, is het bij sommige verzekeringsmaatschappijen ook mogelijk om dan direct van de zorgverzekering die je b.v. via de werkgever had, over te stappen naar die andere zorgverzekering. Het is voor een ZZP-er erg belangrijk dat het werk niet stil komt te liggen door een lange ziekteperiode. Een verzekering die optimale zorg verzekert, is dus van groot belang. Nu is het zo dat de dekking die de basisverzekering geeft, voor iedereen gelijk is.
Het verschil kan gemaakt worden in de keuze van aanvullende verzekeringen. Het is mogelijk b.v. fysiotherapie apart bij te verzekeren, of tandartskosten. U moet dus bij uzelf nagaan of u in het komende jaar bepaalde kosten verwacht, zoals een kroon in uw gebit, een knieoperatie met fysiotherapie etc. Daar kunt u dan uw aanvullende verzekering op aanpassen. Natuurlijk is niet alles te voorspellen, in principe is het echter vaak zo dat u goedkopere behandelingen met kosten die u gemakkelijk zelf kunt dragen, niet extra hoeft te verzekeren.Veel verzekeringen geven korting op de premie aan mensen die ZZP-er zijn. Bovendien kan die ZZP-er zijn gezinsleden op dezelfde polis en met dezelfde korting meeverzekeren. Het is dus van belang goed op te letten bij de keuze van de zorgverzekeraar. Het kan
zomaar 10 procent schelen als u gebruik maakt van de korting die geldt voor zelfstandig ondernemers. Het overstappen is administratief geen ingewikkelde klus, meestal zegt de nieuwe zorgverzekeraar uw oude polis voor u op. Het enige dat u zelf moet doen is bepalen wat u precies wilt verzekeren, dan de verschillende zorgverzekeraars vergelijken en uzelf aanmelden bij de zorgverzekeringsmaatschappij die uw voorkeur heeft. Voor het vergelijken van zorgverzekeraars zijn verschillende sites op internet te vinden.