Kantoorruimte ZZPer

Kantoorruimte ZZPer

Posted on september 14, 2012 by admin in zzper

Het vinden van de juiste werkplek is soms een tijdrovende klus. Afhankelijk van het soort bedrijf zijn er diverse opties beschikbaar. Zo kun je er in bepaalde gevallen uiteraard voor kiezen om vanuit huis te werken. Het voordeel hiervan is natuurlijk een kostenbesparing. De kosten voor huisvesting zijn er toch al en deze kun je dus besparen voor je bedrijfsvoering. Het nadeel is uiteraard dat, indien je klanten over de vloer hebt, dit niet professioneel overkomt. Daarnaast is er geen duidelijke scheiding tussen privé en zakelijk wat op den duur voor onrust kan zorgen. Desalniettemin kiezen veel ZZPers bij de start van een eigen bedrijf om dit vanuit huis te doen. Als het bedrijf groeit en er bijvoorbeeld personeel in dienst genomen wordt, is het bedrijf voeren vanaf een privé-adres vaak niet meer mogelijk.


Een andere optie is het huren van een kantoorruimte. Wegens de grote leegstand die momenteel woedt in de kantorenmarkt, zijn de huurprijzen laag en heb je een goede onderhandelingspositie als het gaat om het sluiten van een huurovereenkomst voor een
deel van een groter pand. De prijs zal natuurlijk in de eerste plaats afhangen van het aantal vierkante meters dat gehuurd wordt. Ook wordt de huurprijs bepaald door het feit of het pand op een zichtlocatie staat. In dat geval dient het pand als een reclame voor je bedrijf en zal de huur hoger zijn. Gevelreclame kan in dat geval de naamsbekendheid van het bedrijf nog vergroten. Houd er wel rekening mee dat voor gevelreclame een vergunning moet worden aangevraagd en vraag ook na bij de betreffende gemeente of er precario betaald moet worden.

Mocht het huren van een bedrijfs- of kantoorruimte een te grote kostenpost worden voor het bedrijf, dan is er ook nog de mogelijkheid tot het huren van zogenaamde flexplekken.
Je deelt dan een werkplek met andere mensen en betaalt alleen voor de uren dat je de flexplek ook echt gebruikt. Deze flexplekken vind je vaak in bedrijfsverzamelgebouwen.
Als je als ondernemer veel onderweg bent bijvoorbeeld om klanten te bezoeken, is het huren van een tijdelijke flexplek een goede oplossing.