Zorg voor structuur in je bedrijf

Zorg voor structuur in je bedrijf

Posted on november 27, 2012 by admin in Tips

In vele bedrijven is het nog zo dat vele zaken niet op orde zijn. De administratie wordt wel gedaan, maar wordt niet goed bijgehouden. De werkplek is vaak een rommeltje en er wordt niet gedacht aan de toekomst. Dit is zonde, want in vele gevallen zet je een bedrijf op om hiermee door te groeien en blijvend je brood mee te kunnen verdienen. Het is belangrijk dat de basis goed is. Wees in het begin perfectionistisch en besteed overal genoeg aandacht aan. Vanuit een goede basis groeien is gemakkelijker dan groeien vanuit een basis die niet goed is opgezet. Ook indien je personeel wilt aannemen is het goed om te zorgen dat er structuur in alle werkzaamheden zit zodat deze eventueel ook gemakkelijk overgenomen kunnen worden door toekomstig personeel.

Enkele tips om structuur aan te brengen in je bedrijf:

  • Zorg elke dag voor een vaste routine met werkzaamheden. Begin bijvoorbeeld elke ochtend met het beantwoorden van klanten vragen.
  • Koop een whiteboard en zet hier belangrijke speerpunten op die je de komende tijd wilt regelen. Hang het whiteboard vervolgens op een plek in de buurt van je bureau.
  • Zorg ervoor dat je administratie op orde is. In het begin kan dit uiteraard gemakkelijk zelf gedaan worden. Wees niet bang om je administratie over te dragen aan een boekhoudkantoor. Administratie is een tijdrovende klus en indien je dit uitbesteed kun je andere zaken weer meer aandacht geven wat een groei ten goede zal komen.
  • Plan elke maand een dag in om te kijken naar verbeterpunten in je bedrijf en voer deze ook door.

Heb jij nog meer tips? Laat ze achter in de reacties.