Verhuizen met je bedrijf

Verhuizen met je bedrijf

Posted on oktober 22, 2012 by admin in Tips

Als ZZPer begin je vaak op een zolderkamer of andere ruimte die je hebt ingericht als werkplek. Op een gegeven moment moet je eraan geloven: het zoeken van kantoorruimte. Zoals ook in een vorige post genoemd werd kan dit een tijdrovende klus zijn. Onderstaand tref je een lijst van tips aan die je kunnen helpen bij de verhuizing, zodat alles vlekkeloos verloopt.

– Sluit ruim voordat je naar het nieuwe pand verhuisd een internetverbinding af. Niet alle providers dekken alle gebieden en bij sommige providers kan het enkele weken duren voordat alles goed werkt. In bedrijfsverzamelgebouwen is het internet vaak al centraal geregeld, maar zorg ook dat je hier voordat je verhuisd al verbinding kunt maken met het internet. Er zijn ook diverse soorten verbindingen, bedenk goed van te voren welke verbinding je nodig hebt. Voor een klein kantoor is 8MB internet vaak al ruim voldoende.

– Zorg voor de juiste hulpmiddelen om je werkplek goed te verhuizen. Indien je grote kasten hebt kun je deze gemakkelijk verplaatsen met een karretje of dieplader. Bij veel spullen is het huren van een bestelbus of kleine vrachtwagen met eventueel een laadklep geen overbodige luxe.

– Pak al je spullen in dozen in en plak hier een label op met wat erin zit. Op deze manier hou je alles overzichtelijk en kun je alles snel inruimen in het nieuwe kantoor.

– Stel een verhuisbericht op en maak een adressenlijst van je contacten zodat je na de verhuizing direct al je contacten een verhuisbericht kunt sturen. Uiteraard kun je ook een brief sturen per post om dit kenbaar te maken.

– Zorg dat je nieuwe adres ook in je drukwerk wordt verwerkt zoals briefpapier en visitekaartjes.

– Misschien vanzelfsprekend, maar zorg dat de adreswijziging ook bij de kamer van koophandel wordt doorgevoerd.

– Bestel op tijd je kantoorinrichting zoals kantoorkasten. Indien je een specifieke afmeting nodig hebt kan dit een levertijd hebben.