Gevonden worden met je bedrijf

Gevonden worden met je bedrijf

Posted on juli 24, 2012 by admin in Tips

Het belangrijkste voor een eigen bedrijf is ongetwijfeld dat klanten je weten te vinden. Dit kan op verschillende manieren, zowel online als offline. Uiteraard is een eigen website een eerste stap voor de promotie van je bedrijf. Je website is zowel je uithangbord, je visitekaartje als je contact punt. Maak niet de fout door een simpele en slecht vormgegeven website online te zetten. Een mooi vormgegeven website met goede informatie geeft je toekomstige klant een goede indruk van het bedrijf. Wat vaak vergeten wordt is dat de website technisch ook goed in elkaar moet zitten. Met technisch bedoelen we de code van je website. Je wilt immers dat een zoekmachine als Google de website goed weet te vinden en goed kan indexeren. Om het aantal bezoeken op je website te meten kun je gebruik maken van een websiteteller. De meest gebruikte websiteteller is Google Analytics. Je kunt een account aanmaken en vervolgens plaats je een code op je website. Je kunt dan precies zien hoeveel mensen er per dag op je website komen, op welke woorden ze de website gevonden hebben en hoelang ze op een bepaalde pagina zijn gebleven.

Enkele tips om je website beter vindbaar te maken zijn:

  • Zorg voor goede en snelle webhosting (Zie ook onze eerdere post)
  • Zorg dat je website code goed in elkaar zit
  • Plaats links naar jouw websites op andere sites, zoals bedrijfsgidsen en startpagina’s
  • Zorg voor uniek geschreven teksten op je websiteOm je product of dienst te promoten kun je gebruik maken van diverse media. Zo kun je een advertentie plaatsen in de lokale krant, maar ook het adverteren in Google Adwords mag niet worden vergeten. Deze betaalde zoekresultaten van Google zie je boven en rechts naast de normale zoekresultaten. In Google Adwords kun je verschillende woorden plaatsen waarop je wil dat bezoekers je kunnen vinden. Vervolgens kun je advertenties aanmaken die vertoont worden bij het gekozen zoekwoord. Over hoe je Google Adwords het beste kunt instellen schrijven we later een artikel met diverse tips.

Samenvattend is het dus belangrijk om bij het starten van je eigen bedrijf je website goed op orde te brengen en  deze goed te promoten.