Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Posted on januari 29, 2013 by admin in Tips, zzper

‘Zaken doen is risico’s nemen’. Vaak onderschatten ondernemers de risico’s. Vooral als het gaat om het gebruik van algemene voorwaarden. Zij laten het opstellen van algemene voorwaarden vaak achterwege, zo heeft één kwart van de zzp’ers helemaal geen algemene voorwaarden. Ondernemers zijn niet bekend met de vele voordelen die algemene voorwaarden opleveren en zien het opstellen van algemene voorwaarden als een kostenpost. Het opstellen van algemene voorwaarden is echter een kleine moeite en een ondernemer heeft er veel profijt van. Algemene voorwaarden zijn voor ieder bedrijf weer anders en u kunt deze eenvoudig online laten opstellen door een bedrijf als Veiligdoen.nl.

Algemene voorwaarden besparen kosten en tijd

Algemene voorwaarden bespaart een ondernemer op lange termijn kosten en tijd. Als ondernemer wilt u voordat uw een product levert of een dienst uitvoert afspraken maken met de klant. Om afspraken niet telkens opnieuw te maken met de klant, hanteren vele ondernemers algemene voorwaarden. Een ondernemer hoeft zodoende bij het opstellen van de overeenkomst niet meer de onderhandelen over de voorwaarden. Hiermee wordt de onderhandelingsfase verkort en wint een ondernemer tijd en voorkomt onnodige uitgave.

Extra zekerheid bij zaken doen

Algemene voorwaarden zijn belangrijk omdat hier de belangrijkste onderwerpen van een overeenkomst in zijn geregeld, zoals leveringstermijnen, uitsluiting van aansprakelijkheid, geschillenbeslechting, mediation, garantie, vrijwaring enz. Zodoende kunnen ondernemers met een gerust gevoel zaken doen. Zowel de afspraken als de rechten en plichten zijn schriftelijk in de algemene voorwaarden vastgelegd. Beide partijen weten van elkaar waar zij aan toe zijn.

Voorkom juridische geschillen met algemene voorwaarden

Ruim tweederde van de juridische geschillen hadden voorkomen kunnen worden door algemene voorwaarden. Indien eenmaal een juridisch geschil is ontstaan is er geen weg meer terug en zit een ondernemer met overbodige gerechtelijke kosten. Zo kan er bijvoorbeeld geen discussie ontstaan omtrent de leveringstermijnen of betalingstermijn. De termijnen staat zwart op wit vast.

Algemene voorwaarden nodig?

Gezien de vele voordelen is het voor ondernemers aan te raden om algemene voorwaarden op te stellen. VeiligDoen helpt ondernemers algemene voorwaarden opstellen. Algemene voorwaarden op maat die volledig aansluiten bij uw branche en aansluiten bij uw bedrijf. Voor de kosten hoeft u het opstellen van professionele algemene voorwaarden niet te laten, dit kan namelijk al voor een bedrag van €99,00. Bent u benieuwd of wilt u kennis maken met deze dienst? Bezoek de website Veiligdoen.nl